1. Home
  2. /
  3. Nieuwsberichten
  4. /
  5. 2020
  6. /
  7. juni
  8. /
  9. 3
  10. /
  11. Basisprotocol Dans akkoord bevonden

Basisprotocol Dans akkoord bevonden

Goed nieuws voor de danssector! Vandaag is het Basisprotocol Dans officieel vastgesteld. Dit betekent dat het protocol ingezet kan worden om een veilige openstelling van de danssector mogelijk te maken. We zijn erg blij dat het protocol is vastgesteld al betekent dit nog niet dat we per direct onze dansstudio’s weer kunnen openen.  De regering beslist in de week voor 1 juli of de dansscholen weer open mogen. In dit artikel lees je waar je het protocol kunt vinden en hoe je je kunt voorbereiden voor als je weer open mag.

Regels versoepeld

Zoals je misschien hebt gelezen is ons gevraagd om de eerste versie van het protocol aan te passen aan de nieuwe versoepelde regelgeving. In de huidige versie is geen maximum meer opgenomen voor het aantal toegestane dansers per vierkante meter. Daarentegen mag de dansdocent zelf een lesplan maken hoe de 1.5 meter afstand te waarborgen tijdens het dansen. Ook staat er een link naar het ventilatie beleid in het protocol, daar vind je onder meer de RIVM richtlijnen ten aanzien van goed ventileren. Vooralsnog hoeven dansscholen geen dure systemen aan te schaffen. Nog meer goed nieuws: het is toegestaan om met een vaste danspartner te dansen ook al komen de dansers uit een verschillend huishouden. Lees het protocol goed door en als er vragen zijn horen wij dit graag. Om het hele protocol te lezen klik je hier.

Voorbereidingen

De komende periode zullen we je helpen met de voorbereidingen. We geven tips voor de studio, maar ook voor het lesgeven aan bepaalde (kwetsbare) doelgroepen. Natuurlijk kun je zelf al lekker aan de slag met de regels die in het protocol staan. Behoefte om uit te wisselen? Dat kan in de Facebookgroep Dansondernemers of Danspiratie

Economische schade

Samen met het LKCA zijn we bezig om de schade binnen de danssector goed in kaart te brengen. Je ontvangt hierover binnenkort een enquête. Met deze gegevens kunnen wij bij de politiek aantonen dat er meer steunmaatregelen nodig zijn. Fijn als je de tijd wilt nemen om alle gegevens in te vullen.

Voor nu focussen we ons op 1 juli en misschien kunnen de kinderlessen zelfs al eerder terug de studio in.

Lees ook: Protocollen:zo zit het (bron: kvk)