Protocol

Basisprotocol vanaf zaterdag 5 juni

Protocol DecemberOp zaterdag 5 juni wordt de volgende stap gezet in het openingsplan. Het kabinet heeft besloten om meer te versoepelen dan vooraf was aangekondigd. De cijfers zijn dusdanig gedaald dat zij deze stap geoorloofd vinden. Op dit moment werken wij aan het protocol dat op 5 juni ingaat. Naar verwachting wordt dit maandag of dinsdag op onze website geplaatst. Hieronder vind je de belangrijkste versoepelingen:

  • Binnen geldt voor alle leeftijden dat dansen in groepen van maximaal 50 personen per ruimte mag, exclusief docent;
  • Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden, behalve als dit niet kan voor het uitoefenen van de activiteit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij dansen.
  • Groepslessen zijn weer toegestaan;
  • Kleedkamers, douches en sauna’s mogen open;
  • Horeca en sportkantines bij sportaccommodaties mogen met voorwaarden zowel binnen als buiten gasten ontvangen tot 22.00 uur;
  • Jeugdwedstrijden in competitieverband tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan;

Download het protocol: Basisprotocol-danssector-1-juni-2021-v2

Basis protocol vanaf woensdag 19 mei tot en met 4 juni
Protocol December
Tijdens de persconferentie van dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat er versoepelingen komen op woensdag 19 mei, als de cijfers dit toelaten. Op maandag 17 mei heeft het kabinet laten weten dat het doorgaat. De cijfers zijn met 30% gedaald ten opzichte van de piek in januari. Wij hebben het protocol alvast aangepast naar de nieuwe regels, zodat jullie je alvast kunnen voorbereiden op het heropenen van jullie dansschool. Op 14 mei is er een Zoom bijeenkomst geweest met 100 dansondernemers om de details van de nieuwe regels te bespreken. De Zoom is terug te kijken voor donateurs/deelnemers van de stichting op mijn.dansondernemers.nl. Ben je nog geen donateur/deelnemer, dan kan je dit hier regelen.

Download het protocol: Basisprotocol-danssector-15-mei-2021-v3

Bronnen
Plannen voor kunst en cultuur
Regels voor afstand houden
UPDATE COVID-19 EN SPORT 14 mei 2021 (Andre de Jeu – Directeur VSG)

Uitspraak Aanpassing Huurovereenkomst als ruimte niet gebruikt mag worden (Rechtspraak.nl)

Voor vragen over het protocol kan je contact zoeken via mail met info@dansondernemers.nl.

Lees ook: Protocollen:zo zit het (bron: kvk)