1. Home
 2. /
 3. Nieuwsberichten
 4. /
 5. 2021
 6. /
 7. maart
 8. /
 9. 15
 10. /
 11. VWS geeft antwoord op...

VWS geeft antwoord op appelbrief

Op donderdag 18 februari is er vanuit dansondernemers een brief naar staatssecretaris Blokhuis gegaan waarin een appèl is gedaan om dansscholen te betrekken in de plannen om op korte termijn de jeugd ruimte te geven. Het gaat het bedrag van 200 miljoen euro dat hiervoor beschikbaar is gesteld. Er is antwoord gekomen van het ministerie van VWS. 

Naar aanleiding van het antwoord van VWS is het verstandig om contact op te nemen met je eigen gemeente.
Hoe pak je dit aan:

 1. Bel / mail Wethouder van Sport (met de burgemeester in CC). Op de website van de gemeente kan je de contactgegevens vinden.
 2. Vraag wat er gaat gebeuren met de verdeling van de 200 miljoen in jouw gemeente.
 3. Geef aan dat je wilt meedenken en meedoen. De meeste woonplaatsen hebben een Sportakkoord, sluit hierbij aan.
 4. Geef aan dat juist sport- en cultuurondernemers er belang bij hebben dat zij worden betrokken bij gezamenlijke projecten.
 5. Geef tevens aan dat de periode voor de zomer belangrijk is om nieuwe leden te kunnen werven. (landelijk gemiddeld – 40% leden verlies)
 6. Geef aan dat de ondernemers in sport en cultuur vanuit de overheid niet tot weinig steun krijgen.
 7. Als de gemeente aangeeft dat er nog geen plannen liggen, geef dan aan dat je met een kleine groep van plaatselijke sport- en cultuurondernemers graag alvast wil gaan nadenken. Misschien wil de ambtenaar van afdeling sport hierbij aanwezig zijn. 
 8. Zet het maatschappelijk belang bij het bedenken van een plan altijd voorop, bijvoorbeeld : kinderen / jeugd in beweging krijgen.

Appel brief -staatsecr Blokhuis Ministerie VWS

Antwoord VWS naar aanleiding brief Blokhuis