1. Home
 2. /
 3. Nieuwsberichten
 4. /
 5. 2020
 6. /
 7. november
 8. /
 9. 4
 10. /
 11. Tijdelijk aangescherpte maatregelen: wat...

Tijdelijk aangescherpte maatregelen: wat betekent dit voor de danssector?

Op 3 november 2020 zijn er nieuwe corona maatregelen aangekondigd voor de komende twee weken. De tekst op de site van de rijksoverheid schepte vanochtend nog veel verwarring. Inmiddels zijn de regels verduidelijkt en is de site van de rijksoverheid aangepast. In dit nieuwsbericht zetten we de regelgeving zoals die ingaat op 4 November 22:00 op een rijtje.

Jeugdlessen tot 18 jaar

Deze lessen mogen doorgaan onder de dezelfde voorwaarden van de gedeeltelijke lockdown. Er hoeft tijdens de les geen afstand gehouden te worden tussen de leerlingen onderling. Vanaf 13 jaar is het advies om met een mondkapje een locatie te betreden en te verlaten, tijdens het dansen kan het mondkapje af. Vanaf 12 jaar adviseren wij om wel om afstand te houden naar docent toe en na de les ook van elkaar. Ouders mogen niet mee naar binnen.

Danslessen vanaf 18 jaar 

 • Groepslessen zijn niet toegestaan. Dansscholen dienen alle groepslessen voor 18 jaar en ouder de komende 2 weken staken of een alternatief aanbieden. Dit geldt zowel bij amateurdans als sport en als culturele uiting. 
 • Het geven van een prive dansles blijft wel mogelijk aan maximaal twee dansers of een danskoppel dat uit een huishouden komt. Dansers die niet uit hetzelfde huishouden komen dienen 1.5 meter afstand te houden.
 • Professionele dansers mogen wel blijven trainen en repeteren. Voorstellingen zijn de komende 2 weken niet toegestaan.

 https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport (scroll naar “Dansen en yoga”)

We zien in het veld dat er gemeenten en veiligheidsregio’s zijn die op bovenstaande regel van 18+ wel ontheffing verlenen. Neem hiervoor zelf contact op met jouw eigen gemeente.