1. Home
  2. /
  3. Nieuwsberichten
  4. /
  5. 2021
  6. /
  7. april
  8. /
  9. 14
  10. /
  11. Persconferentie 13 april

Persconferentie 13 april

Het kabinet heeft plannen gepresenteerd om in 3 maanden de samenleving te openen. Het is de bedoeling dat in de zomer weer bijna alles kan, soms onder voorwaarden. Er zijn 6 stappen in het openingsplan. Het aantal ziekenhuisopnames moet afnemen om de eerste stap te kunnen nemen.

De eerste stap staat op 26 en 28 april gepland. In deze stap gaat het Hbo en wo open, wordt de avondklok beëindigd, mogen we thuis max. 2 personen ontvangen, de terrassen en winkels mogen open. 

Op z’n vroegst wordt 11 mei de tweede stap in het openingsplan gezet. Ook dan moet het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten weer duidelijk verder zijn afgenomen. In deze tweede stap is binnensport en kunst- en cultuurbeoefening binnen opgenomen. Dat betekent dat de dansscholen op dat moment waarschijnlijk open mogen. 

Er zijn nog voorwaarden verbonden aan deze opening. We hebben gehoord dat het waarschijnlijk om een maximaal aantal mensen in een ruimte gaat en de 1,5 meter afstandsregel. Dit is nog geen officieel bericht.

In de tweede stap staat ook uitbreiding voor buiten sport. Wij zijn in gesprek over de mogelijkheid van groepslessen, zonder het gedoe met groepjes van 4, voor volwassenen.

Er zijn al gesprekken gevoerd met VWS om de horeca binnen een dansschool gelijk te stellen aan de horeca sector. In een eerdere periode moest de bar binnen een sportlocatie eerder dicht dan de horeca, deze ongelijkheid willen we nu voorkomen.

Via de coalitiepartners POS (sport) en Creatieve Coalitie (cultuur) zullen er zo snel mogelijk gesprekken plaatsvinden met VWS en OC & W om meer duidelijkheid te krijgen over de voorwaarden. Zodra er meer bekend is laten wij jullie dit direct weten.