1. Home
  2. /
  3. Nieuwsberichten
  4. /
  5. 2021
  6. /
  7. mei
  8. /
  9. 19
  10. /
  11. De dansscholen mogen open

De dansscholen mogen open

Vandaag is het eindelijk zover. De leerlingen mogen weer naar binnen. Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn er nauwelijks restricties. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 30 personen per zaal trainen. Dat mag onder begeleiding van een docent. Op de website van de Rijksoverheid staat vermeld dat “groepslessen” binnen voor volwassenen niet toegestaan zijn, maar je mag wel met 30 personen (in groepjes van 2 personen) trainen. Op www.dansondernemers.nl/protocol vind je het protocol en alle informatie.

Net als bij iedere aanpassing van de maatregelen is er nu ook weer wat verwarring bij gemeenten of veiligheidsregio’s. Sommige zijn tot de conclusie gekomen dat er per 2 personen een docent aanwezig moet zijn, dus 15 docenten bij een groep van 30 leerlingen. Dit klopt niet en is door ons al aangekaart. Andere zeggen dat er maar 2 personen in een zaal mogen, dat ik ook onjuist. De directeur van de Vereniging Sport en Gemeenten heeft hier duidelijk een brief over geschreven die terug te vinden is op onze website. Ook wordt er via NOC/NSF geprobeerd dit duidelijk te krijgen.

Wij krijgen ook signalen van dansondernemers die nog niet kunnen starten omdat het buurtcentra of zalencentrum waar zij een zaal huren niet open gaat. In dat geval ontvangen wij graag een mail met daarin informatie over deze afwijzing. Het stelt ons in staat om gemeenten met elkaar te vergelijken.