1. Home
  2. /
  3. Nieuwsberichten
  4. /
  5. 2020
  6. /
  7. oktober
  8. /
  9. 26
  10. /
  11. Dansondernemers aan tafel met...

Dansondernemers aan tafel met ministers

Het zijn roerige weken geweest, waarin we achter de schermen veel aan het lobbyen zijn geweest, het nieuwe protocol hebben opgesteld, een routekaart voor dans hebben opgesteld voor de overheid en… nog veel meer.  We richten ons hierin op de totale danssector, dat wil zeggen de kinderdanslessen, ouder-kind lessen, solodans en partnerdans voor volwassenen waarin een stukje danssport zit. In dit bericht stellen we je op de hoogte over de huidige stand van zaken. 

Eerder dit jaar is er door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en Stichting Dansondernemers Nederland een onderzoek uitgevoerd naar de financiële schade onder de zelfstandig ondernemers in de binnenschoolse- en de buitenschoolse danseducatie sector. De gegevens uit de enquête worden ingediend bij verschillende ministeries.

In gesprek met minister Van Ark; Medische zorg en sport
Op maandag 26 oktober is onze voorzitter Gudo Cools in gesprek met minister Van Ark, op initiatief van het Platform Ondernemende Sportaanbieders. Aan de orde komt de stand van zaken binnen de sport en beweegsector aangaande de Corona crisis. Gudo heeft ook aangekaart dat de steunmaatregelen voor de danssector te kort schieten, met name door verkeerde SBI code en een te laag percentage in vaste kosten bijdrage.

In gesprek met Minister Engelshoven; Onderwijs, cultuur en wetenschap. 

Op dinsdag 27 oktober sluit Neeltje Holland aan bij een overleg met onder meer minister Van Engelshoven en Cultuur & Ondernemen om te praten of de nieuw (te lanceren) leningen – de cultuur opstart lening en de cultuur vermogen lening. De leningen zijn bedoeld voor privaat gefinancierde bedrijven. Tijdens het overleg zal besproken worden of de leningen effectief en bruikbaar zijn voor de sector.

In gesprek met podcast maker Bas Verberk

Het LKCA heeft ons uitgenodigd om in hun podcast te komen vertellen over onze organisatie. Bas Verberk zal de sessie hosten en hij is benieuwd hoe wij als crisisinitiatief zijn ontstaan en in korte tijd zo succesvol zijn geworden. 

Als er nieuws is dan laten we dat natuurlijk weten. Wil jij het nieuws liever in je mailbox? Word dan donateur van onze stichting.