Dansondernemers Nederland

Stappenplan

5 mei 2020

Je kunt vast niet meer wachten: wanneer mogen we weer lekker dansen? Wanneer mogen de deuren van mijn zaal weer open? We begrijpen je volledig, zo voelen wij het ook. Graag informeren we je over de stappen die we met de kerngroep nemen, zodat je een idee krijgt waar we mee bezig zijn. En wanneer we met aangepaste reglementen onze eerste danslessen kunnen geven. Houd in gedachten dat er soms per dagdeel weer dingen veranderen en dat ook wij moeten anticiperen op die veranderingen. Hierdoor kan het wat langer duren dan gehoopt. Flexibiliteit gewenst, maar daar zijn we goed in! 5 6 7 8!

Stap 1

Een aantal dansschool eigenaren neemt het initiatief om de Nederlandse danssector bij elkaar te brengen om ervoor te zorgen dat het primaire protocol ‘Dans’ vorm krijgt. 

Stap 2

Er wordt een kerngroep geformeerd, zodat de diversiteit van dans in Nederland vertegenwoordigd is in de kerngroep. 

Stap 3

In samenwerking met dansdocenten die ook jurist zijn of bij het ministerie van VWS actief zijn, wordt in kaart gebracht wat nodig is om dit met de overheid op orde te brengen. Hiervoor zijn de volgende zaken nodig: 

Het opstellen en laten ondertekenen van een tijdelijk samenwerkingsconvenant voor alle dansbonden en vakverenigingen. 

Het opstellen van een primair protocol dans, dat voor de hele danssector geldt. Het primaire protocol wordt leidend voor alle gemeenten, dansvakopleidingen en dansondernemers. 

Iedere dansvakopleiding en dansondernemer schrijft naar aanleiding van het primaire protocol een protocol voor de eigen locatie en laat dit door de gemeente goedkeuren. 

Stap 4

Alle vakverenigingen, bonden en vakopleidingen voor dans benaderen om het tijdelijk convenant te ondertekenen. 

Stap 5

De ondertekenaars benaderen om feedback te geven op het protocol

Stap 6

Het primaire protocol aanbieden bij de overheid, het is mogelijk dat er nog enkele wijzigingen doorgevoerd moeten worden om het vervolgens weer aan te bieden totdat het goedgekeurd is. Hierbij sturen wij ook een persbericht uit aan de media om te laten weten dat de Nederlandse danssector zich heeft verenigd om alle dansstudio’s weer open te krijgen. Dansen is immers goed voor de gezondheid en voor ontspanning. 

Stap 7

Na goedkeuring ontwerpen wij flyers, posters en signing die dansondernemers kunnen downloaden op onze website. 

Stap 8

Alle dansondernemers die zich hebben ingeschreven op www.dansondernemers.nl ontvangen het primaire protocol zodat zij zelf een protocol kunnen schrijven voor hun locatie. Na goedkeuring van de gemeente en het inrichten van jouw locatie ben je klaar. 

Dansen maar!

Dit zijn de stappen die wij nemen. Wat jij ondertussen kunt doen is vast nadenken over hoe jij de maatregelen op jouw locatie zou toepassen en ideeën bedenken om de lesstof aan te passen voor 1,5 meter dansruimte. Fijn om met elkaar in contact te blijven en uit te wisselen, dat kan via de Facebook groepen Danspiratie of Dansondernemers.

deel op twitterdeel op facebook